Hovězí vývar s kapáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 207.8 mg
  • Vláknina 150 mg
  • Vitamín A 150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vidličkou smícháme mouku s jedním vejcem, potom přidáme druhé vejce a sůl. Znovu dobře promícháme.

  • 2

    Masový vývar přivedeme k varu, zvolna vlijeme připravené kapání (nejlépe přes vidličku) a krátce povaříme.

  • 3

    Polévku před podáváním posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu