Boloňské špagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 375 ml Víno červené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 778 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 65.7 mg
  • Draslík 884.6 mg
  • Vláknina 10578.8 mg
  • Vitamín A 10578.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve orestujeme asi 5min dozlatova prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, řapík celeru a mrkev. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého míchání je dohněda osmahneme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme drcená rajčata, cukr a nakrájenou petrželku.

  • 2

    Přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 90min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu