Vídeňská roštěná II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 195 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 8 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 2183.3 mg
- Vitamín A 2183.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnou nakrájíme na tři plátky a ty z jedné strany pomažeme hořčicí a touto stranou je namočíme v mouce. Mouku nesklepáváme, může tam být velká vrstva.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a roštěnky na něm opečeme 4 minuty z každé strany – začneme pomoučenou stranou dolů. Poté je vyjmeme a dáme stranou.
-
3
Do pánve přidáme olej, je-li potřeba a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na kostičky. Poté ji zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky – opět moučnou stranou dolů a vaříme ještě tři minuty. Mouka na roštěnkách omáčku zahustí.