Studená polévka z pečených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Paprika červená
  • 300 g Okurka salátová
  • 100 g Cibule červená
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 0.5 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Avokádo
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1058 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 29.4 mg
  • Draslík 1431.4 mg
  • Vláknina 30603.5 mg
  • Vitamín A 30603.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 411.3 mg
  • Vitamín E 7.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené červené papriky lehce potřeme olejem a ze všech stran je ogrilujeme. Ještě teplé vložíme do igelitového sáčku a necháme zapařit. Potom papriky oloupeme a spolu s okurkou, cibulí, česnekem, rajčatovou šťávou, bazalkou, vývarem a olejem rozmixujeme na pyré. se zbylými surovinami rozmixujeme na pyré. Ochutíme tabascem, balsamicem, solí a pepřem. Poté polévku necháme dobře vychladit.

  • 2

    Mezitím připravíme vložku z avokáda a pečených krevet. Oloupané avokádo zbavíme pecky a rozmělníme vidličkou, osolíme, opepříme a podle chuti zakápneme citronovou šťávou. Krevety propíchneme větvičkou rozmarýnu, osolíme a po obou stranách opečeme na pánvi. Na dno hlubokého talíře dáme avokádo a krevety, (můžeme přidat i jemně nakrájený římský salát), do talíře nalijeme vychlazenou polévku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu