Jahodový sorbet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 228.8 mg
- Vláknina 7350 mg
- Vitamín A 7350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z cukru a stejného dílu vody připravíme tzv. rozvar - vodu s cukrem v kastrůlku přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Potom rozvar zchladíme. (Část cukru můžeme nahradit glukózou či fruktózou.)
-
2
Do rozvaru přidáme omyté rozmixované ovoce a šťávu vymačkanou z celého citronu. Pokud má ovoce drobná zrníčka, můžeme je po rozmixování ještě propasírovat - není to však nutné. Směs necháme vychladit ve strojku na zmrzlinu, nebo v nižší krabičce či kovové misce, a po vychladnutí dáme zmrazit do mrazničky. Občas směs promícháme, aby se netvořily větší ledové krystalky.