Čekankový salát s medem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Gorgonzola
  • 2 ks Čekanka
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 190.1 mg
  • Vláknina 7964.8 mg
  • Vitamín A 7964.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky omyté čekanky natrháme na větší kusy, omyté hrušky nakrájíme na kostičky. Sýr s modrou plísní nakrájíme nebo rozdrobíme na menší kousky.

  • 2

    V misce smícháme ocet s ořechovým olejem a medem, osolíme a opepříme.

  • 3

    V salátové míse promícháme natrhanou čekanku s polovinou připraveného dresinku a vmícháme nakrájené hrušky a sýr. Ořechy nahrubo nasekáme a salát jimi posypeme. Nakonec zakapeme zbylým dresinkem.

Komentáře k receptu