Katův šleh s bramborákem
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 1000 g Brambory
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Paprika červená
- 100 ml Omáčka sladkokyselá
- 50 ml Mléko polotučné
- 11.11 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 14 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 204.2 mg
- Draslík 1812.9 mg
- Vláknina 18615.5 mg
- Vitamín A 18615.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Opečeme spolu s cibulí nakrájenou najemno na olivovém oleji. Zalijeme sladkokyselou omáčkou a kečupem, přidáme nakrájenou kapií a oloupanými a nakrájenými rajčaty. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
2
Nyní si připravíme bramboráky – brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s utřeným stroužkem česneku, s vejcem, moukou, přidáme kmín a majoránku. Je-li směs příliš hustá, přidáme mléko. Bramboráky smažíme na oleji dozlatova.
-
3
Kuřecí směs podáváme s bramboráky.