Brněnský řízek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Strouhanka
  • 600 g Vepřová plec
  • 100 g šunka kuřecí prsní
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1219 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 2923 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 290.5 mg
  • Draslík 778.5 mg
  • Vláknina 7107.5 mg
  • Vitamín A 7107.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.4 mg
  • Vitamín E 10.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí je oloupeme.

  • 2

    Vepřovou plec nakrájíme na čtyři řízky, které rozklepeme na co největší plát, osolíme a opepříme.

  • 3

    Vejce, šunku a kapii nakrájíme co nejjemněji a rozdělíme je na řízky.

  • 4

    Řízky přeložíme, okraje rozklepeme, aby se nerozlepily a obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.

  • 5

    Smažíme na oleji dozlatova.

Komentáře k receptu