Brněnský řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1219 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 76 g
- Sodík 2923 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 290.5 mg
- Draslík 778.5 mg
- Vláknina 7107.5 mg
- Vitamín A 7107.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.4 mg
- Vitamín E 10.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě vejce uvaříme natvrdo, po vychladnutí je oloupeme.
-
2
Vepřovou plec nakrájíme na čtyři řízky, které rozklepeme na co největší plát, osolíme a opepříme.
-
3
Vejce, šunku a kapii nakrájíme co nejjemněji a rozdělíme je na řízky.
-
4
Řízky přeložíme, okraje rozklepeme, aby se nerozlepily a obalíme v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka.
-
5
Smažíme na oleji dozlatova.