Vepřová pečeně s paprikovou smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 62 g
- Sodík 97047 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 173.5 mg
- Draslík 677.9 mg
- Vláknina 1074 mg
- Vitamín A 1074 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa odkrojíme všechno sádlo, omyjeme, osolíme a zaprášíme sladkou paprikou.
-
2
Očištěnou cibuli rozkrájenou na jemno necháme zrůžovět na másle, poté vložíme maso, přikryjeme a dusíme v troubě zhruba 1.5 hodiny.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy. V hrnku rozmícháme smetanu s moukou, přilijeme šťávu z masa a vaříme za stálého kvedlání do zhoustnutí šťávy.
-
4
Maso rozkrájíme na plátky, rozložíme na míse a šťávu nalijeme středem tenkým pramínkem. Zbytek šťávy podáváme zvlášť v omáčníku.
-
5
Jako přílohy jsou vhodné houskové i vídeňské knedlíky, bramborové krokety anebo těstoviny.