Segedínský guláš z králíka
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 750 g Králík
- 250 ml Víno bílé
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 kg Zelí kysané
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 32 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 189.3 mg
- Draslík 954.8 mg
- Vláknina 5997.6 mg
- Vitamín A 5997.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek rozdrtíme, zelí scedíme a překrájíme. Králičí maso vykostíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso, osolíme, opepříme a opečeme. Do masa vmícháme mouku, chvíli restujeme, přidáme papriku, zamícháme, přidáme zelí, zalijeme vínem, trochou vody a za občasného míchání dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby přilijeme vodu.
-
3
Guláš odstavíme ze sporáku a vmícháme zakysanou smetanu.