Cizrna se zeleninou II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 14 g
- Sodík 3419 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 2070.8 mg
- Vláknina 55444 mg
- Vitamín A 55444 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 245.1 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu uvaříme podle návodu.
-
2
Cibuli nakrájíme na jemno a česnek nakrájíme na plátky. Opečeme je na olivovém oleji dosklovita, poté přidáme mletou papriku a krátce orestujeme.
-
3
Poté přidáme mrkev a petržel nakrájené na tenké plátky, feferonku najemno, osolíme, opepříme, přidáme koření a dusíme 10 minut doměkka.
-
4
Poté vmícháme uvařenou scezenou cizrnu a vaříme bez poklice dokud se nevypaří přebytečná voda.
-
5
Podáváme posypané petrželkou.