Hlávkové zelí s jablkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 92 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 433.1 mg
- Vláknina 13042 mg
- Vitamín A 13042 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné hlávkové zelí nakrouháme na tenké nudličky, vsypeme do kastrolu a podlijeme trochou vroucí vody. Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, kmín, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
-
2
K podušenému zelí přidáme omyté, nastrouhané jablko a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec zelí okyselíme a osladíme.