Croissanty – čokoládové a se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 19.4 mg
- Vláknina 2400 mg
- Vitamín A 2400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na croissanty rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme je na dva obdélníky o výšce 20 cm. Nakrájíme ho na trojúhelníky a spodní hraně asi 10 cm. Tuto spodní hranu trojúhelníka uprostřed nakrojíme řezem dlouhým tak 1,5 cm.
-
2
Doprostřed trojúhelníka dáme lžíci nutelly a zarolujeme od nakrojené hrany ke špičce. Skládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Potřeme vejcem a dáme do lednice kynout 8 hodin.
-
3
Druhou část těsta naplníme šunkou a sýrem. Šunku i sýr nastrouháme a rozdělíme je na trojúhelníky těsta. Zarolujeme, naskládáme na druhý plech s pečícím papírem a potřeme vejcem. Také necháme na 8 hodin kynout v lednici.
-
4
Poté oba plechy vyndáme z lednice a necháme ještě 2 hodiny kynout v pokojové teplotě.
-
5
Potřeme vejcem a pečeme na 200 °C asi 15 minut. Croissanty se snadno připékají shora, takže nad ně dáme prázdný plech.