Hamburger s rajčatovo-avokádovým dipem
Suroviny
- 100 g Rajčata Cherry
- 500 g Hovězí maso mleté
- 150 ml Jogurt bílý
- 150 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Grilovací koření
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Citrony
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 1 hrst Koriandr čerstvý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 49 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 144.2 mg
- Draslík 1048.1 mg
- Vláknina 11747.5 mg
- Vitamín A 11747.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s vejcem a grilovacím kořením a připravíme 4 masové placky, které ugrilujeme nebo opečeme na pánvi.
-
2
Ledový salát rozebereme na listy, rajče nakrájíme na kolečka.
-
3
Housky přepůlíme a opečeme vnitřní stranou na grilu či pánvi.
-
4
Avokádo nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Smícháme s jogurtem a majonézou, najemno nakrájenými rajčátky a chilli papričkou.
-
5
Přidáme nasekanou petrželku a koriand, sůl, pepř, citronovou šťávu a olej. Vše pořádně promícháme.
-
6
Spodní část housky pomažeme dipem, na to dáme maso, pak kolečka rajčat, ledový salát a přiklopíme horní částí housky. Podáváme.