Francouzské brambory s kysaným zelím II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 150 g Salám drůbeží
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 889 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 315.3 mg
  • Draslík 1429.4 mg
  • Vláknina 18732.5 mg
  • Vitamín A 18732.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme do poloměkka – klidně den předem, ve slupce. 3 vejce uvaříme na tvrdo.

  • 2

    Druhý den oloupeme brambory i vejce a nakrájíme na hranolky. Osolíme, okmínujeme a opepříme je.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme ji na olivovém oleji doměkka. Přidáme k bramborám.

  • 4

    Paprika nakrájíme na nudličky a přidáme ji do mísy k bramborám. Přidáme i uzené maso a saláme nakrájené na kostičky a promícháme.

  • 5

    Máslem vymažeme pekáček – klidně na okrajích můžeme nechat větší vrstvu másla. Vsypeme sem připravenou bramborovou směs.

  • 6

    Smetanu smícháme s posledním vejcem, hořčicí a pořádně rozmícháme. Nalijeme to na bramborovou směs, posypeme strouhaným sýrem a pečeme 30 minut na 200 °C.

  • 7

    Podáváme s kysaným zelím.

Komentáře k receptu