Cuketové špagety s boloňskou omáčkou
Suroviny
- 400 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Koření Mleté maso
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Hovězí vývar základní
- 0.5 kg Maso mleté - mix
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 34 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 131.6 mg
- Vláknina 6677.5 mg
- Vitamín A 6677.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej, nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky a dáme opékat. Když cibule a česnek zezlátne, přidáme mleté maso.
-
2
Osolíme a opepříme a opékáme, dokud nezhnědne. Zalijeme vývarem, necháme chvíli podusit a přidáme protlak. Okořeníme směsí na mletá masa. Ztlumíme oheň, přikryjeme směs pokličkou a necháme dusit.
-
3
Mezitím si pomocí spiralizéru nebo škrabky nakrájíme cuketu na tenké nudle a nastrouháme mrkev. Tu přidáme do omáčky. Po 20 minutách sundáme omáčku z plotny a zalijeme jí cuketový salát.