Telecí srdce na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 29 g
- Sodík 918 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 185.6 mg
- Draslík 990 mg
- Vláknina 1299.2 mg
- Vitamín A 1299.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srdce očistíme a opláchneme ve studené vodě. Proložíme je polovinou dávky slaniny, kterou jsme si nakrájeli na nudličky.
-
2
Zbylou slaninu rozpustíme na sádle a přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme do světlé barvy.
-
3
Zalijeme vývarem z kostí, přidáme 2-3 kuličky nového koření a pepře, osolíme.
-
4
Do takto připraveného základu přidáme srdce a dusíme pod pokličkou do měkka. Občas obrátíme a přeléváme šťávou.
-
5
Hotové porcujeme na slabší plátky a přeléváme šťávou.