Telecí srdce na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 600 g Telecí srdce
  • 150 g Cibule
  • 80 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Nové koření celé
  • 3 ks Pepř černý celý
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 918 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 185.6 mg
  • Draslík 990 mg
  • Vláknina 1299.2 mg
  • Vitamín A 1299.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdce očistíme a opláchneme ve studené vodě. Proložíme je polovinou dávky slaniny, kterou jsme si nakrájeli na nudličky.

  • 2

    Zbylou slaninu rozpustíme na sádle a přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme do světlé barvy.

  • 3

    Zalijeme vývarem z kostí, přidáme 2-3 kuličky nového koření a pepře, osolíme.

  • 4

    Do takto připraveného základu přidáme srdce a dusíme pod pokličkou do měkka. Občas obrátíme a přeléváme šťávou.

  • 5

    Hotové porcujeme na slabší plátky a přeléváme šťávou.

Komentáře k receptu