Kalmary po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata loupaná celá
  • 500 g Kalmary
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Bylinky sušené svazek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 27 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 91.9 mg
  • Vláknina 1109.5 mg
  • Vitamín A 1109.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi potřené olejem osmahneme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidáme konzervovaná nakrájená rajčata, papriku nakrájenou na kostky, na plátky nakrájený česnek, svazek sušených bylinek, nadrcenou papričku, sůl a pepř. Vše vaříme pod pokličkou zvolna asi 10 minut.

  • 2

    Kalmary omyjeme, očistíme a přidáme do omáčky. Zvolna vaříme pod pokličkou ještě 45 minut.

Komentáře k receptu