Pórkový nákyp s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Pórek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 739.1 mg
  • Vláknina 13489 mg
  • Vitamín A 13489 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.2 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek omyjeme a zelenou část nakrájíme na kousky stejné délky, jakou má chlebíčková forma.

  • 2

    Kusy pórku svážeme do svazečků a povaříme v osolené vodě 20-30 minut. Vyjmeme a po okapání v cedníku z pórku ještě vymačkáme všechnu vodu.

  • 3

    Formu na chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, kterou na několika místech propíchneme, aby mohla odtékat voda. Kusy pórku napěchujeme do formy a necháme několik hodin uležet. Průběžně vyléváme vodu.

  • 4

    Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu spolu s vinným octem a nasekanými bylinkami rozmixujeme na omáčku. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Pórkový nákyp vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu