Pórkový nákyp s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 1 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 739.1 mg
- Vláknina 13489 mg
- Vitamín A 13489 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme a zelenou část nakrájíme na kousky stejné délky, jakou má chlebíčková forma.
-
2
Kusy pórku svážeme do svazečků a povaříme v osolené vodě 20-30 minut. Vyjmeme a po okapání v cedníku z pórku ještě vymačkáme všechnu vodu.
-
3
Formu na chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, kterou na několika místech propíchneme, aby mohla odtékat voda. Kusy pórku napěchujeme do formy a necháme několik hodin uležet. Průběžně vyléváme vodu.
-
4
Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu spolu s vinným octem a nasekanými bylinkami rozmixujeme na omáčku. Osolíme a opepříme.
-
5
Pórkový nákyp vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou.