Okurkovo-rajčatový salát se sýrem a podmáslím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 6 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 535.3 mg
- Vláknina 5424.5 mg
- Vitamín A 5424.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté rajčata pokrájíme na osminky. Omytou salátovou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme i s natí na kroužky.
-
2
Zeleninu dáme do mísy, ochutíme ji pepřem, posypeme na kostičky nakrájeným balkánským slaným sýrem a vše promícháme. Přelijeme rozšlehaným podmáslím, znovu promícháme a podáváme. Dobrou chuť.