Velký zeleninový salát
Suroviny
- 150 g Salát Polníček
- 100 g Čekanka
- 30 ml Olej olivový
- 30 ml Balsamico ocet
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
- 2 ks Bílá cibulka
- 10 ks Ředkvička
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Okurka salátová
- 2 špetka Kerblík
- 0.25 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 880.5 mg
- Vláknina 12714.3 mg
- Vitamín A 12714.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme, očistíme, případně oloupeme všechny přísady do salátu. Nadrobno nasekáme cibuli, vše ostatní pokrájíme na rovnoměrné kousky.
-
2
Olivový olej, malinový ocet a hořčici promícháme metličkami spolu s tekutým sladidlem, pepřem a solí. Podle chuti přidáme vodu.
-
3
Připravenou zeleninu promícháme s dressingem ve velké míse.
-
4
Nakonec ozdobíme listy kerblíku.