Dušené kuřecí maso na pórku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 2095 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1108.3 mg
  • Vláknina 8155 mg
  • Vitamín A 8155 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek nakrájíme na kolečka a smažíme ho v hrnci na másle. Po chvíli přidáme vývar a vaříme 10 minut do změknutí.

  • 2

    Mezitím si každé kuřecí maso podélně přepůlíme a pak každou polovinu ještě jednou přepůlíme. Získáme tak celkem 8 kousků masa. Ty osolíme a opepříme.

  • 3

    Maso přidáme k pórku a dusíme ho asi 10 minut. Poté maso vyjmeme, zvýšíme teplotu a vaříme, dokud se z pórku nevypaří přebytečná voda.

Komentáře k receptu