Bramboračka
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Houby čerstvé
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Celer bulvový
- 1 hrst Petržel - nať
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 10 g
- Sodík 980 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1440.8 mg
- Vláknina 20539.2 mg
- Vitamín A 20539.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu očistíme nakrájíme na kostičky. Orestujeme ji na másle a přidáme nakrájenou cibuli, kmín a po chvíli zaprášíme moukou.
-
2
Zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek, nakrájené brambory, houby, majoránku a petrželku, sůl a pepř a vaříme doměkka.