Martinické kuřecí ragú

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Tvaroh měkký bez tuku
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 417 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 310.2 mg
  • Draslík 901.6 mg
  • Vláknina 3249.5 mg
  • Vitamín A 3249.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné menší kuře rozpůlíme, osolíme, opepříme a zvolna restujeme v kastrolu lehce potřeném olejem asi 10 minut.

  • 2

    Přidáme očištěné žampiony a vše dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.

  • 3

    V kastrůlku promícháme žloutky s tvarohem a přilijeme dvě naběračky vydušené šťávy z masa. Promícháme a vzniklou omáčku zahřejeme v horké vodní lázni. Omáčkou přelijeme maso.

  • 4

    Ragú ihned podáváme.

Komentáře k receptu