Martinické kuřecí ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 622 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 43 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 310.2 mg
- Draslík 901.6 mg
- Vláknina 3249.5 mg
- Vitamín A 3249.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné menší kuře rozpůlíme, osolíme, opepříme a zvolna restujeme v kastrolu lehce potřeném olejem asi 10 minut.
-
2
Přidáme očištěné žampiony a vše dusíme pod pokličkou 30 minut. Potom přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a dusíme ještě 10 minut.
-
3
V kastrůlku promícháme žloutky s tvarohem a přilijeme dvě naběračky vydušené šťávy z masa. Promícháme a vzniklou omáčku zahřejeme v horké vodní lázni. Omáčkou přelijeme maso.
-
4
Ragú ihned podáváme.