Pizza z listového těsta s rajčaty a parmezánem
Suroviny
- 200 g Listové těsto
- 200 g Anglická slanina
- 150 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika oranžová
- 1 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 3 polévková lžíce Kečup ostrý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1429 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 107 g
- Sodík 2281 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 149 mg
- Draslík 730.5 mg
- Vláknina 10551 mg
- Vitamín A 10551 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata a papriky osušíme. Paprikám odřežeme spodek, vyčistíme je od semínek a nakrájíme je na kroužky. Rajčata pokrájíme na kolečka. Jarní cibulku a stroužky česneku očistíme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečky, česnek drobně posekáme. Plátky anglické slaniny nakrájíme na širší proužky (3-4cm). Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
-
2
Troubu si předehřejeme na 180°C. Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme na pomoučeném vále kulatou placku přibližně o průměru talíře a dáme na plech, který jsme potřeli olivovým olejem. Česnek smícháme v misce s kečupem, olivovým olejem, oregánem, solí a cukrem. Dobře směs promícháme a těsto důkladně potřeme. Na těsto střídavě poklademe kolečka rajčat, paprik, cibule a proužky anglické slaniny. Pak obě pizzy posypeme sýrem a vložíme je do středu trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut dozlatova. Okraje by měli mít až zlatohnědou barvu a sýr by měl být rozpuštěný.
-
3
Pizzu podáváme hned horkou.