Pizza z listového těsta s rajčaty a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 200 g Anglická slanina
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 2 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1429 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 2281 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 149 mg
  • Draslík 730.5 mg
  • Vláknina 10551 mg
  • Vitamín A 10551 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata a papriky osušíme. Paprikám odřežeme spodek, vyčistíme je od semínek a nakrájíme je na kroužky. Rajčata pokrájíme na kolečka. Jarní cibulku a stroužky česneku očistíme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečky, česnek drobně posekáme. Plátky anglické slaniny nakrájíme na širší proužky (3-4cm). Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 180°C. Listové těsto rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme na pomoučeném vále kulatou placku přibližně o průměru talíře a dáme na plech, který jsme potřeli olivovým olejem. Česnek smícháme v misce s kečupem, olivovým olejem, oregánem, solí a cukrem. Dobře směs promícháme a těsto důkladně potřeme. Na těsto střídavě poklademe kolečka rajčat, paprik, cibule a proužky anglické slaniny. Pak obě pizzy posypeme sýrem a vložíme je do středu trouby. Pečeme je přibližně 15-20 minut dozlatova. Okraje by měli mít až zlatohnědou barvu a sýr by měl být rozpuštěný.

  • 3

    Pizzu podáváme hned horkou.

Komentáře k receptu