Grilovaný ďábelský kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Kapr obecný
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1.5 kávová lžička koření Drákulova smrt
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 942 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 247.5 mg
  • Draslík 1269.4 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného, vykuchaného a omytého kapra zbavíme hlavy a ocasu. Ostatní maso rozkrájíme na 4 podkovy. Oloupané stroužky česneku utřeme, dáme je do misky, přisypeme ďábelské koření a směs smícháme s olivovým a chilli olejem. Touto směsí potřeme porce kapra a necháme 2 hodiny v chladu odležet.

  • 2

    Připravíme gril, zapneme ho na střední teplotu. Porce kapra osolíme těsně před grilováním. Když je gril správně rozehřátý, položíme porce kapra na speciální grilovací plát (určený pro grilování ryb), který po rozehřátí potřeme olejem, až pak na něj poklademe připravené porce. Podle výšky porce, grilujeme kapra z každé strany po 4-5 minutách. Než porce otočíme, můžeme je znovu potřít zbývající marinádou. Porce kapra podáváme hned horké.

Komentáře k receptu