Kuřecí paličky tandoori
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 175.8 mg
- Draslík 713 mg
- Vláknina 5530 mg
- Vitamín A 5530 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna rozdělíme na horní a dolní stehna. Ze dvou stehen tak získáme čtyři kusy masa.
-
2
Římský kmín nadrtíme v hmoždíři na prášek. Pokud nemáme kajenský pepř, můžeme použít kousek chilli papričky, kterou take rozdrtíme v hmoždíři. Kajenský pepř totiž není nic jiného než mleté chilli papričky.
-
3
Rozdrcené koření smícháme s cibulí nasekanou najemno (nebo ji klidně můžeme rozmixovat na kaši), utřeným česnekem, mletým zázvorem (nebo čerstvě strouhaným), solí a nakonec přidáme i jogurt. Vše pořádně promícháme.
-
4
Nyní přidáme kuřecí maso, které pořádně namočíme do marinády. Zakryjeme a necháme do druhého dne odležet.
-
5
Druhý den vyjmeme z marinády, necháme okapat a dáme do pekáčku vymazaného olejem. Pečeme 15 minut na 200 °C, poté otočíme a pečeme za občasného otočení ještě 45 minut.