Pošírované kuličky z mletého vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1087 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 151.3 mg
- Draslík 570.3 mg
- Vláknina 4228 mg
- Vitamín A 4228 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme den předem, nebo použijeme zbylou rýži. Smícháme ji s mletým masem, vejcem, nasekanou jarní cibulkou a nasekanou petrželkou. Osolíme lžičkou soli. Necháme chvíli odstát.
-
2
Mezitím si připravíme omáčku k namáčení – na čtyři porce budeme potřebovat 4 mističky, do každé dáme lžíci rybí omáčky a nasekanou polovinu chilli papričky. Poté přidáme vodu – já dávám 4 lžíce, ale poměr je na každém podle chuti.
-
3
Ve dvou hrncích si přivedeme vodu k varu a pak ji stlumíme. Do jednoho hrnce dáme rýžové nudle, do druhého dáme kuličky, které pošírujeme (tedy vaříme ve vodě, která nevře) 10 minut. Rýžové nudle budou hotové už tak po pěti minutách.
-
4
V průběhu vaření si natrháme salát na jednotlivé listy.
-
5
Kuličky a nudle rozdělíme na talíře, ke každému talíři přiřadíme mističku s rybí omáčkou a podáváme s listy salátu. Jídlo se má konzumovat tak, že si kuličku zabalíme společně s rýžovými nudlemi do listu salátu a namáčíme v omáčce.