Telecí pečeně se šťávou
Suroviny
- 1 kostka Telecí bujón
- 1000 g Telecí pečeně
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Šalotka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 415 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 197.5 mg
- Draslík 1005.5 mg
- Vláknina 2049.5 mg
- Vitamín A 2049.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí pečeni osolíme, opepříme a opékáme v kastrolu na oleji nejdříve zprudka, potom na středním ohni.
-
2
Oloupanou šalotku a česnek nadrobno nakrájíme. Omyté rajče nakrájíme na kousky.
-
3
Když pečeně zezlátne, přidáme k výpeku kostku telecího bujónu rozpuštěnou ve sklenici vody. Šťávu osolíme, opepříme, přidáme šalotku s česnekem a bylinky.
-
4
Když se šťáva trochu vyvaří, přidáme nakrájené rajče.
-
5
Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme se šťávou, která má mít jednolitou konzistenci.