Medové kuřecí maso na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 47 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 45.3 mg
- Vláknina 8960 mg
- Vitamín A 8960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Několik hodin(5-8 hodin) předem si připravíme marinádu: do mísy vlijeme tekutý med, přidáme očištěné, prolisované stroužky česneku, sójovou omáčku a na zředění horkou vodu. Marinádu dobře promícháme. Omyté a osušené kuřecí čtvrtky potřeme medovou marinádou, necháme je oschnout a odložíme je na chladné místo.
-
2
Než zapneme gril, maso vytáhneme z chladničky. Když je gril rozpálený na 250-300°C, vložíme maso na grilovací mřížku. Během grilování maso obracíme a potíráme zbylou marinádou. Kuřecí čtvrtky grilujeme přibližně 20-30 minut, podle velikosti porcí.
-
3
Grilované maso si každý osolí podle chuti.