Zapečené rybí filé s anglickou slaninou v sýrové omeletě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 600 g Filé rybí
  • 110 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 4 špetka Sůl Jedlá mořská s jodem
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 654 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 190.4 mg
  • Vláknina 9584.3 mg
  • Vitamín A 9584.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 190°C. Rybí filé (omyté a osušené) posolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a filé krátce orestujeme po 1-2 minutách z každé strany dozlatova.

  • 2

    Orestované filé i s výpekem dáme do zapékací mísy.

  • 3

    Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, sůl a směs rozšleháme. Pak nastrouháme tvrdý sýr a přimícháme ho k vejcím. Libovou anglickou slaninu a očištěnou jarní cibulku pokrájíme na proužky a poklademe je na filé. Vše přelijeme rozšlehanými vejci se sýrem a zapékací misku vložíme do středu trouby. Pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu