Zapečené rybí filé s anglickou slaninou v sýrové omeletě
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 600 g Filé rybí
- 110 g Sýr Eidam cihla 40%
- 5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibulka jarní
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Sůl
- 4 špetka Sůl Jedlá mořská s jodem
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 42 g
- Sodík 654 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 190.4 mg
- Vláknina 9584.3 mg
- Vitamín A 9584.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 190°C. Rybí filé (omyté a osušené) posolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a filé krátce orestujeme po 1-2 minutách z každé strany dozlatova.
-
2
Orestované filé i s výpekem dáme do zapékací mísy.
-
3
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, sůl a směs rozšleháme. Pak nastrouháme tvrdý sýr a přimícháme ho k vejcím. Libovou anglickou slaninu a očištěnou jarní cibulku pokrájíme na proužky a poklademe je na filé. Vše přelijeme rozšlehanými vejci se sýrem a zapékací misku vložíme do středu trouby. Pečeme přibližně 15-20 minut dozlatova.