Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 120 g Treska filety
  • 15 g Citronová šťáva
  • 3 g Olej rostlinný
  • 20 g Cibule
  • 30 g Smetana 12% (konzumní)
  • 4 g Hořčice plnotučná
  • 15 g Sýr Parmezán
  • 150 g Brambory vařené
  • 150 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1382 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 22.2 mg
  • Draslík 785.4 mg
  • Vláknina 8660 mg
  • Vitamín A 8660 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filé z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a položíme do zapékací mísy vymazané olejem.

  • 2

    Filé přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a navrch rozložíme plátky oloupané cibule.

  • 3

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dopékáme, aby se sýr roztavil.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.

  • 5

    Okurkový salát: Oloupanou salátovou okurku nahrubo nastrouháme a promícháme se solí, pepřem, octem a náhradním sladidlem.

Komentáře k receptu