Rybí filé zapečené v parmezánu, brambory a okurkový salát
Suroviny
- 120 g Treska filety
- 15 g Citronová šťáva
- 3 g Olej rostlinný
- 20 g Cibule
- 30 g Smetana 12% (konzumní)
- 4 g Hořčice plnotučná
- 15 g Sýr Parmezán
- 150 g Brambory vařené
- 150 g Okurka salátová
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Stolní sladidlo Sladký polibek
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1382 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 22.2 mg
- Draslík 785.4 mg
- Vláknina 8660 mg
- Vitamín A 8660 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z tresky pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, okmínujeme a položíme do zapékací mísy vymazané olejem.
-
2
Filé přelijeme smetanou smíchanou s hořčicí a navrch rozložíme plátky oloupané cibule.
-
3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, před koncem pečení posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dopékáme, aby se sýr roztavil.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a okurkovým salátem.
-
5
Okurkový salát: Oloupanou salátovou okurku nahrubo nastrouháme a promícháme se solí, pepřem, octem a náhradním sladidlem.