Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Rajčata
  • 70 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 400 g Vepřová kýta
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 0.25 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Šunka schwarzwaldská
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 925 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 214.2 mg
  • Draslík 701 mg
  • Vláknina 4835.8 mg
  • Vitamín A 4835.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr.

  • 2

    Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat.

  • 3

    V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme.

  • 4

    Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku.

  • 5

    Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú.

Komentáře k receptu