Vepřová kýta s rajčatovým ragú a brokolicí
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Rajčata
- 70 g Sýr Eidam cihla 45%
- 400 g Vepřová kýta
- 200 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Sůl
- 0.25 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4 plátek Šunka schwarzwaldská
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 83 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 214.2 mg
- Draslík 701 mg
- Vláknina 4835.8 mg
- Vitamín A 4835.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.7 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a očištěnou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme a vmícháme jemně nastrouhaný sýr.
-
2
Každý plátek obalíme plátkem šunky, obalíme v mouce, ve vejcích se sýrem a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Na ubrousku necháme okapat.
-
3
V mezičase očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě vaříme asi 4 minuty, aby se nerozvařila. Poté scedíme, zakapeme olejem a opepříme.
-
4
Oloupaná čerstvá rajčata zbavíme jádřinců a nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme najemno, lítky bazalky opláchneme a nasekáme. Na rozpáleném oleji zpěníme česnek, vmícháme rajčata, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme. Na závěr přidáme máslo a bazalku.
-
5
Usmažené řízky obložíme brokolicí a ragú.