Pečené králičí medailonky, zeleninová rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1134 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 725.3 mg
- Vláknina 18333 mg
- Vitamín A 18333 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.5 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý, nakrájený králičí hřbet dusíme v kastrolu na oleji spolu s nakrájenou mrkví, celerem, hlávkovým zelím a cibulí. Během dušení maso podléváme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme a ve vyhřáté troubě dopečeme doměkka.
-
2
Nakrájený pórek krátce podusíme. Divokou (neloupanou) rýži podusíme doměkka a promícháme s pórkem.
-
3
Na talíř upravíme králičí hřbet se zeleninou a pórkovou rýží.