Fazole s kuřecím masem z jednoho hrnce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Grilované kuřecí stehno
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Maďarská klobása
  • 1 balení Fazole v tomatové omáčce
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 2424 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0.4 mg
  • Draslík 921 mg
  • Vláknina 14347 mg
  • Vitamín A 14347 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a opečeme na něm cibuli dosklovita. Poté přidáme paprika a chvíli opékáme. Poté přidáme kuřecí stehno, tymián a bobkový list a zalijeme horkou vodou tak, aby bylo stehno téměř celé ponořené.

  • 2

    Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme masox a vaříme 30 minut doměkka.

  • 3

    Poté přidáme fazole i s nálevem, oloupané a nakrájené brambory a klobásu nakrájenou na půlkolečka a vaříme 10 minut.

  • 4

    Poté vyjmeme kuře, zbytek pořád vaříme (budeme vařit ještě asi 30 minut). Až kuře trochu vychladne, tak z něj stáhneme kůži a vidličkou ho natrháme na kousky, které vrátíme do hrnce.

  • 5

    Vaříme do té doby, dokud se nevypaří přebytečná tekutina. Od vyjmutí kuřete to je asi 30 minut.

Komentáře k receptu