Rajčatovo- paprikový salát se slaným přírodním sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 575 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 871.2 mg
- Vláknina 9734 mg
- Vitamín A 9734 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme zralá masitá rajčata, salátovou okurku, oranžovou a zelenou papriku. Papriky rozkrojíme, odstraníme jadřince, nakrájíme je na proužky široké asi 1cm a dáme je do mísy. Přidáme na osminky pokrájená rajčata. Okurku podélně rozkrojíme, nakrájíme plátky (půlměsíčky). Očištěnou cibuli rozkrojíme na polovinu a též ji nakrájíme na tenké plátky. K paprikám do mísy přidáme okurku, cibuli, zeleninu posypeme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem a promícháme.
-
2
Těsně před servírováním salát posypeme rozdrobeným balkánským sýrem.