Rajčatovo- paprikový salát se slaným přírodním sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Sýr balkánský
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 8 ks Rajčata
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 871.2 mg
  • Vláknina 9734 mg
  • Vitamín A 9734 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme zralá masitá rajčata, salátovou okurku, oranžovou a zelenou papriku. Papriky rozkrojíme, odstraníme jadřince, nakrájíme je na proužky široké asi 1cm a dáme je do mísy. Přidáme na osminky pokrájená rajčata. Okurku podélně rozkrojíme, nakrájíme plátky (půlměsíčky). Očištěnou cibuli rozkrojíme na polovinu a též ji nakrájíme na tenké plátky. K paprikám do mísy přidáme okurku, cibuli, zeleninu posypeme bílým pepřem, pokapeme olivovým olejem a promícháme.

  • 2

    Těsně před servírováním salát posypeme rozdrobeným balkánským sýrem.

Komentáře k receptu