Zeleninová polévka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 124 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 703.7 mg
- Vláknina 13933.5 mg
- Vitamín A 13933.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 114.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na olivovém oleji podusíme nasekanou cibuli. Přidáme očištěnou, nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Potom přidáme nastrouhanou petržel, čtvrtku očištěné kedlubny a celeru. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zalijeme vodou. Povaříme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a polévku jen necháme přejít varem.
-
2
Odstavíme z plotny a přisypeme nasekanou petrželku.