Polévka (vhodná pro krevní skupinu B)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 345 mg
  • Vláknina 10654.1 mg
  • Vitamín A 10654.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu a kysané zelí vložíme do hrnce s vroucí vodou a přidáme koření. Vaříme asi 25 minut.

  • 2

    Měkkou zeleninu vyjmeme a můžeme ji nakrájet do polévky. (Polévku můžeme podávat jen jako vývar bez nakrájené zeleniny.)

Komentáře k receptu