Bábovka s vaječným koňakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Koňak vaječný
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 157.8 mg
  • Draslík 249.9 mg
  • Vláknina 159506 mg
  • Vitamín A 159506 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse šleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a vaječný koňak. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto dobře rozmícháme.

  • 2

    Do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy vlijeme 3/4 těsta. Zbylé těsto promícháme s kakaem a nalijeme na světlé těsto do formy.

  • 3

    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-50 minut.

Komentáře k receptu