Nejlepší bábovka na světě
Suroviny
- 300 g Pšeničná mouka polohrubá
- 30 g Máslo čerstvé
- 250 g Cukr moučkový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1.5 dl Olej rostlinný
- 1.5 dl Voda pitná
- 4 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 25 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 127.3 mg
- Draslík 210.1 mg
- Vláknina 896 mg
- Vitamín A 896 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse vymícháme (nešleháme!) polohrubou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, vejci, olejem, vlažnou vodou a rumem. Těsto má mít tekutější konzistenci, asi jako jogurt.
-
2
Větší část těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
-
3
Zbylé těsto promícháme s kakaem a podle hustoty i s mlékem. Nalijeme na světlé těsto, aby vzniklo mramorování.
-
4
Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-60 minut. Při dopékání zapíchneme do těsta špejli a pokud se na ní těsto nelepí, je bábovka upečená.