Pečená žebra na soli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 1 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Grilovací koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 677 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 582.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebra omyjeme pod tekoucí vodou a z obou stran nasolíme a okořeníme. Po té je dáme na plech, polijeme je z vrchu olejem a podlijeme je vodou.

  • 2

    Při pečení žebra otáčíme a podléváme výpekem, aby se nepřipekla. Žebra pečeme do měkka a do zlatova.

Komentáře k receptu