Domácí bramborové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 10 g Solamyl
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 714 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 215.2 mg
  • Draslík 220.4 mg
  • Vláknina 2509.4 mg
  • Vitamín A 2509.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem uvařené, vychladlé brambory najemno nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme hrubou (nebo polohrubou) mouku, škrob, žloutek a sůl. Vypracujeme těsto a tvarujeme z něj malé kuličky. Na chvíli je dáme ztuhnout do mrazáku.

  • 2

    Krokety potom obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Krok s vejci a strouhankou ještě jednou zopakujeme.

  • 3

    Krokety smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Komentáře k receptu