Bílkový sníh na zdobení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 50 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 0 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 13.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kastrůlek vložíme do horké vodní lázně. Do kastrůlku dáme čerstvé bílky (bez stopy žloutku) a špetku soli. Když se bílky ohřívají, přisypáváme postupně cukr a zvolna šleháme. Sníh je správně vyšlehaný, když se cukr úplně rozpustí.
-
2
Hotový sníh má být lesklý, pevný a mají se na něm tvořit špičky.
-
3
Sníh používáme k vytvoření např. střech na perníkových chaloupkách, na tvarování malých kytiček nebo pusinek zdobících drobné zákusky.