Neapolská směs fazolí a těstovin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Fazole Borlotti
  • 250 g Těstoviny Penne
  • 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 238 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 107.7 mg
  • Vláknina 1121 mg
  • Vitamín A 1121 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole vaříme v téže vodě asi 1 hodinu. Fazole mají být uvařené tzv. na skus, ne převařené.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm v dlani rozmáčknutý česnek a na kousky nakrájený řapíkatý celer. Po chvíli česnek vyjmeme a do kastrůlku přidáme loupaná rajčata. Vmícháme rajčatový protlak a podle potřeby přilijeme vodu, aby se protlak rozpustil. Nakonec do základu přidáme na plátky nakrájenou feferonku.

  • 3

    Do základu přidáme vařené fazole s trochou vývaru. Po chvíli odebereme třetinu polévky a rozmixujeme ji na krém. Krém vrátíme zpět do kastrůlku, podle potřeby ještě přilijeme vodu a přidáme sůl. Vsypeme těstoviny a pokud polévka zhoustne příliš, ještě dolijeme vodu. Povaříme asi 5 minut nebo déle, aby těstoviny byly vařené na skus. Podle chuti pokrm ještě přisolíme.

  • 4

    Na talířích zakápneme každou porci olivovým oleje.

Komentáře k receptu