Kachní játra s portským a jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Játra kachní
  • 100 ml Víno portské
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Jablka
  • 2 ks Jahody zahradní
  • 1 špetka Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 772.5 mg
  • Draslík 518.9 mg
  • Vláknina 4280 mg
  • Vitamín A 4280 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plátky omytého jablka lehce pocukrujeme a orestujeme na pánvi po obou stranách. Když jablka zkaramelizují, dáme je na talířky.

  • 2

    Na pánvičku položíme na plátky nakrájená kachní játra a restujeme tak, aby uvnitř zůstala středně propečená. Játra vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 3

    Tuk z pánve slijeme a dno otřeme papírem, aby zůstalo jen mastné. Do horké pánve přilijeme portské víno, které vzplane. Několik vteřin flambujeme, omáčka zhoustne a ztmavne.

  • 4

    Na plátky jablek položíme plátky jater, zalijeme je omáčkou z portského vína, ozdobíme krystalky mořské soli a doplníme omytými, překrojenými jahodami.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu