Vývar s tyrolskými knedlíčky
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Rohlíky bílé
- 80 g Špek
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 26 g
- Sodík 752 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 69.8 mg
- Draslík 288.5 mg
- Vláknina 6658.5 mg
- Vitamín A 6658.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky (nebo housky) z předchozího dne nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka na 2 hodiny.
-
2
Oloupanou cibulku a špek nadrobno nakrájíme a restujeme na pánvi s kouskem másla. Když špek pustí šťávu, přesypeme suroviny z pánve do mísy. Přidáme mouku, celé vejce, nasekanou pažitku, čerstvou majoránku a připravené rozměklé pečivo. Dochutíme solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Směs promícháme vařečkou a potom tvarujeme malé knedlíčky.
-
3
Knedlíčky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
-
4
Na každý talíř dáme 5-6 knedlíčků, které přes plátno vložené do cedníku přelijeme horkým hovězím vývarem.