Italský tatarák

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Hovězí maso zadní
  • 40 ml Koňak
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 214.1 mg
  • Draslík 141.5 mg
  • Vláknina 2271.5 mg
  • Vitamín A 2271.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čisté hovězí zadní maso bez tuku dvakrát umeleme.

  • 2

    V misce mleté maso lžičkou lehce promačkáme a přidáme k němu najemno nasekanou cibuli, nakrájené kapary, nasekanou petrželku, trochu worcesteru a tabasca. Dále přidáme rajčatový protlak, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř.

  • 3

    Všechny suroviny v misce promícháme dvěma vidličkami, mícháme důkladně, v podstatě směs vidličkami prošleháváme.

  • 4

    Potom do tataráku přidáme čerstvý syrový žloutek a nakonec koňak. Znovu vše prošleháme vidličkami.

  • 5

    Na talířích vytvarujeme ze směsi kopeček, který zakápneme olivovým olejem.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu