Italský tatarák
Suroviny
- 100 g Hovězí maso zadní
- 40 ml Koňak
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Tabasco
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Cibule
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 214.1 mg
- Draslík 141.5 mg
- Vláknina 2271.5 mg
- Vitamín A 2271.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čisté hovězí zadní maso bez tuku dvakrát umeleme.
-
2
V misce mleté maso lžičkou lehce promačkáme a přidáme k němu najemno nasekanou cibuli, nakrájené kapary, nasekanou petrželku, trochu worcesteru a tabasca. Dále přidáme rajčatový protlak, dijonskou hořčici, olivový olej, citronovou šťávu, podle chuti sůl a pepř.
-
3
Všechny suroviny v misce promícháme dvěma vidličkami, mícháme důkladně, v podstatě směs vidličkami prošleháváme.
-
4
Potom do tataráku přidáme čerstvý syrový žloutek a nakonec koňak. Znovu vše prošleháme vidličkami.
-
5
Na talířích vytvarujeme ze směsi kopeček, který zakápneme olivovým olejem.
-
6
Ihned podáváme.