Čertovsky dobré řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Čokoláda 70% kakao
  • 180 g Mouka polohrubá
  • 200 g Tvaroh tučný
  • 70 g Dýňová semínka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 162.2 mg
  • Draslík 110.1 mg
  • Vláknina 3672 mg
  • Vitamín A 3672 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu spolu se 110g másla zvolna rozpustíme, promícháme a směs necháme zchladnout.

  • 2

    V míse ručním šlehačem zpracujeme 3 vejce, 125g cukru, vanilkový cukr a špetku soli. Přišleháme prochladlou čokoládovou směs a zaděláme hladké těsto.

  • 3

    Pečicí formu o rozměrech 24x24 cm vyložíme pečicím papírem a naplníme polovinou připraveného těsta. Povrch uhladíme.

  • 4

    Tvaroh se zbylým máslem utřeme na hladký krém, vmícháme zbylý cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a solamyl. Nakonec vmícháme nasekaná dýňová semínka.

  • 5

    Tvarohový krém rozetřeme na těsto a uhladíme. Druhou polovinu těsta naneseme lžičkou po kouscích na tvarohovou směs.

  • 6

    Řezy pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-35 minut. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.

Komentáře k receptu