Okoun v citronové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okoun - filety
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 73.7 mg
  • Vláknina 5180.5 mg
  • Vitamín A 5180.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme olivový olej s plátkem másla.

  • 2

    Filety ze sladkovodního okouna osolíme po obou stranách a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme do pánve a smažíme po obou stranách. Filety přendáme na talíře.

  • 3

    Polovinu oleje z pánve vylijeme, do zbylého vymačkáme citrony a přidáme kousek másla obalený v mouce. Přilijeme trochu vody, aby omáčka byla krémová.

  • 4

    Filety přelijeme omáčkou a ozdobíme lístkem bazalky. Nakonec zakapeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu