Bruschetta - topinka s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 6 ks Rajčata
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Veka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 300.6 mg
  • Vláknina 3049 mg
  • Vitamín A 3049 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme zrníček a ještě nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Plátky veky rozložíme na rošt do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 5 minut dokřupava.

  • 3

    Kostičky rajčat v míse přelijeme olivovým olejem a promícháme s natrhanými lístky čerstvé bazalky.

  • 4

    Opečené plátky veky potřeme česnekem. Rajčatovou směs osolíme a naneseme na topinky. (Solíme až těsně před nanesením na topinky, rajčata by jinak pustila moc vody.)

  • 5

    Bruschetty nakonec ozdobíme lístkem bazalky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu